Escoltar

Notícies

Els socis europeus del projecte ITG4AU viatgen a Albània per realitzar l'avaluació sobre Governança de les TI a les universitats albaneses

Un Projecte Erasmus+ pertanyent al programa de Creació de Capacitat, en l'àmbit de l'Educació Superior

Universitat de Tirana, Universitat Aleksander Moisiu de Durrës, Universitat Europea de Tirana i Universitat Politècnica de Tirana

Del 13 al 18 de maig va tenir lloc l'Avaluació inicial de les universitats albaneses a càrrec dels socis europeus del projecte ITG4AU. Es va dur a terme aquesta evaluació inicial per obtenir informació de primera mà sobre la situació de la Governança de les TI a les universitats i així entendre millor les seves necesitats.

L'objectiu d'aquesta avaluació inicial és reafirmar que els coneixements de les dues formacions inicials s'han assolit mitjançant unes enquestes preparades per Antonio Fernández, representant de la Universitat d'Almeria, i, per tant, es pot establir un primer nivell de Governança de les TI a les universitats albaneses. A més, els participants van poder avaluar si el marc de treball en fase inicial s'adapta a les característiques especials de les seves pròpies institucions. Aquells que mantenen càrrecs dins la gestió/administració de les institucions participaren d'aquesta primera avaluació mostrant la seva implicació en el projecte, acció molt important per a la seva consecució.

En les avaluacions van participar el Coordinador del projecte i representant de la Universitat de les Illes Balears, Carlos Juiz, que va presentar la situació actual del projecte a més de realitzar el seguiment del marc de treball juntament amb Beatriz Gómez; el representant del Østfold University College, Ricardo Colomo-Palacios, qui es va encarregar juntament amb Carlos Juiz de les activitats de disseminació davant estudiants de màster, doctorat i professors de les quatre universitats; el representant del SRH Hochschule Berlin, Vladimir Stantchev, també encarregat d'activitats de disseminació amb estudiants de màster; així com els membres de les universitats albaneses: Elinda Kajo Mece de la Universitat Politècnica de Tirana, Senada Bushati de la Universitat Aleksander Moisiu de Durrës, Ketrina Cabiri Mijo de la Universitat Europea de Tirana i Kozeta Sevrani de la Universitat de Tirana.

Per descomptat, aquest projecte està dirigit principalment als agents intermedis de gestió i executius del consell d'universitats, així com els departaments de TI funcionals que puguin aprofitar aquesta oportunitat per alinear millor les seves estratègies de TI amb la universitat.

Aquest projecte té com a objectiu reunir un grup d'investigadors de quatre universitats amb una àmplia experiència en el desenvolupament i desplegament de models de marcs de Governança de les TI de 3 països diferents (Espanya, Alemanya i Noruega) per desenvolupar, adaptar i provar un nou marc ITG que s'aplicarà en les Institucions d'Educació Superior (IES) a Albania. Els resultats a aconseguir en aquest projecte inclouen, entre altres, un millor model de govern de les TI a les IES d'Albania, així com una modernització general dels processos de governança de les IES i una contribució de la cooperació entre la UE i Albania.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 13/05/2019

Data de publicació: 20/05/2019