Escoltar

Notícies

Els socis del projecte ITG4TU realitzen la seva tercera visita de Bones Pràctiques al Østfold University College a Halden

Un Projecte Erasmus+ pertanyent al programa de Creació de Capacitat, en l'àmbit de l'Educació Superior

Høgskolen i Østfold - Østfold University College

P.O.Box 700

NO-1757 Halden, Norway

Els passats 7 al 11 de maig, el consorci del projecte ITG4TU juntament amb el seu equi intern visitaren la Høgskolen i Østfold - Østfold University College OUC amb motiu de l'estudi de Bones Pràctiques sobre Governança de les TI. L'objectiu de la visita es conèixer de primera mà un cas d'ús real d'implantació d'un marc de govern basat en la normativa ISO 38500.

Els participants de la Universitat de Gabés, Universitat de la Manouba, Universitat de Tunis El Manar i Universitat de Sfax, foren rebuts per Ricardo Colomo-Palacios com a representat de l'OUC. Varen tenir l'oportunitat de reunir-se amb el CIO, qui va explicar en detall el funcionament de l'OUC, amb el Rector Hans Andreas Blom qui va explicar la estructura de govern de l'OUC, els seus estudis i la seva infraestructura, la Directora de Recerca Trine Eker Christoffersen qui va presentar els estudis principals i les noves línies de recerca i, finalment, amb el Degà d'Informàtica Harald Holone qui va especificar amb més detall els estudis i la recerca sobre IT.

A més, els assistents van aprofitar la visita per treballar en el marc que s'aplicarà a cada universitat tunisiana i l'estat actual de la seva governança informàtica. Els socis europeus varen avaluar cada marc tunisiá i els hi varen recomanar diverses accions. Els socis varen preparar diversos documents en relació a noves activitats de difussió i de sostenibilitat. Es van proposar diferents activitats i exercicis per part dels animadors per comprendre millor l'estat del projecte i quines són les primeres passes necessàries per a la seva finalització.

Aquest projecte té com a objectiu reunir un grup d'investigadors de quatre universitats amb una àmplia experiència en el desenvolupament i desplegament de models de marcs de Governança de les TI de 3 països diferents (Espanya, Alemanya i Noruega) per desenvolupar, adaptar i provar un nou marc ITG que s'aplicarà en les Institucions d'Educació Superior (IES) a Tunísia. Els resultats a aconseguir en aquest projecte inclouen, entre altres, un millor model de govern de les TI a les IES de Tunísia, així com una modernització general dels processos de governança de les IES i una contribució de la cooperació entre la UE i Tunísia.

Data de l'esdeveniment: 07/05/2018

Data de publicació: 10/05/2018