Notícies

Els socis de la Universitat de Sfax assisteixen a l'OUC amb motiu de les Visites de Recerca en el marc del projecte ITG4TU

Un Projecte Erasmus+ pertanyent al programa de Creació de Capacitat, en l'àmbit de l'Educació Superior

Høgskolen i Østfold - Østfold University College

P.O.Box 700

NO-1757 Halden, Norway

Els passats 9 al 13 d'abril, els socis de la Universitat de Sfax (USS) assistiren al Høgskolen i Østfold - Østfold University College (OUC) amb motiu de les visites de Recerca a Halden. L'objectiu de la visita va ser mantenir l'interès i desenvolupar grups de recerca coherents sobre el tema. A més, aquest és un dels pilars fonamentals de la sostenibilitat del projecte i la implicació dels investigadors a les universitats tunisianes.

Els participants de la Universitat de Sfax foren rebuts per Ricardo Colomo-Palacios, com a representant de la OUC, amb qui van elaborar una agenda d'activitats que es dugueren a terme durant la visita. A més, els assistents van aprofitar la visita per treballar en el marc que s'aplicarà a cada universitat tunisiana i l'estat actual de la seva governança de les TI. També pogueren visitar el Makerspace i els laboratoris de Industrial IT i Cybernetic, i reunir-se amb el Degà d'Informàtica Harald Holone i diversos professors per intercanviar interessos en noves formes de col·laboració i recerca sobre temes relacionats amb fog computing i cyberphysical systems entre d'altres. A més, Ismail Bouassida, de la USS va impartir un seminari sobre Emergence of software systems of systems.

Aquest projecte té com a objectiu reunir un grup d'investigadors de quatre universitats amb una àmplia experiència en el desenvolupament i desplegament de models de marcs de Governança de les TI de 3 països diferents (Espanya, Alemanya i Noruega) per desenvolupar, adaptar i provar un nou marc ITG que s'aplicarà en les Institucions d'Educació Superior (IES) a Tunísia. Els resultats a aconseguir en aquest projecte inclouen, entre altres, un millor model de govern de les TI a les IES de Tunísia, així com una modernització general dels processos de governança de les IES i una contribució de la cooperació entre la UE i Tunísia.

Data de l'esdeveniment: 09/04/2018

Data de publicació: Mon Apr 16 15:19:00 CEST 2018