Notícies

Carlos Juiz lidera el grup de treball de Formació i Desenvolupament de Talent creat per Turistec

L'objectiu del projecte liderat pel Doctor Carlos Juiz és determinar la necessitat de personal especialitzat en TIC dins el sector turístic, facilitant la generació de talent en aquesta matèria

El nou grup de treball constituït en el si del Clúster Internacional de Tecnologies de la Informació i la Comunicació aplicades al Turisme (Turistec) té com a missió determinar la necessitat de personal especialitzat en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) dins del sector turístic, per proposar i realitzar accions que facilitin la generació d'un talent molt específic per afrontar els nous reptes.

Entre els objectius fixats pel projecte, que liderarà el doctor de la UIB Carlos Juiz (vicepresident per EUREKATOURISM+ en Turistec), destaca en primer lloc detectar les necessitats de coneixement especialitzat i en quin nivell, dins el propi col·lectiu dels socis del clúster. Després està previst identificar un pla d'acció per desenvolupar el talent requerit i, com indica el mateix Juiz "comunicar i traslladar als responsables públics aquestes necessitats, i proposar les mesures de suport que s'hauran considerat en el pla".

Juiz ha afegit que "També volem involucrar els associats a la generació de talent a través de les seves empreses i poder realitzar una oferta formativa diferenciada amb la resta de les parts interessades". Tot això preveu concloure en un model tipus 'hub' de connexió de talent de Turisme i TI, l'àmbit específic de la Tecnologia de la Informació que, cada vegada més, es requereix i incorpora a les organitzacions.

A curt termini, les accions per captar l'anomenat 'talent' passen per col·laborar amb les borses de treball d'estudiants d'FP, cicle mitjà i superior, i potenciar la Formació Dual. El tipus de desenvolupament en el qual es treballarà abasta també la generació de talent extern especialitzat en tecnologies incipients. Aquest grup de treball, que està obert a la participació de tots els socis de Turistec, se suma als tres existents: Innovació, Relacions Polítiques i Comunicació i Màrqueting.

Més informació a Economia de Mallorca i a Hosteltur.

Data de l'esdeveniment: 14/03/2018

Data de publicació: Wed Mar 14 09:18:00 CET 2018